[Home] [Downloads] [Search] [Help/forum]

Gammon Software Solutions forum

See www.mushclient.com/spam for dealing with forum spam. Please read the MUSHclient FAQ!

[Folder]  Entire forum
-> [Folder]  MUSHclient
. -> [Folder]  Wine
. . -> [Subject]  MUSHclient and Wine
Home  |  Users  |  Search  |  FAQ
Username:
Register forum user name
Password:
Forgotten password?
(New message)
Subject: MUSHclient and Wine
Name:
Your forum user name.
Register forum user name
Password:
Your forum password.
Forgotten password?
Message:
Message to be posted (in English, please)
Maximum of 6000 characters. Text only please, no HTML.
Forum codes:
Check this if your message uses 'forum codes' or templates (auto-detected for new posts).
Forum codes Templates

Save this message ...


Subject review (reverse sequence)

Pages: 1  2 

Posted by Laro   (4 posts)  [Biography] bio
Date Tue 20 Jul 2004 07:34 PM (UTC)  quote  ]
Message
I just downloaded and installed the new wine version (debug too) available for my distro. I decided after your last response to me that I should just wait for a new release.
So I'm running wine 20040716 on Mandrake 10.0 now. I get past everything in the beginning just fine, but the moment I try to connect to a world (saved worlds and quick connect), it crashes. I'm going to try getting the version without debug since I actually ran debug and all it could tell me with mushclient.exe was that it couldn't find the debug msg...which is a really useless error.
[Go to top] top

Posted by RyanT   (4 posts)  [Biography] bio
Date Wed 07 Jul 2004 04:50 AM (UTC)  quote  ]
Message
Alright, I suppose I can try to just tinker with Wine until something works, or at least I get a similar error to one discussed on the forum.
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (19,169 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Wed 07 Jul 2004 03:39 AM (UTC)  quote  ]
Message
It is hard to fix that sort of thing if I can't reproduce it. Different versions of Wine, different versions of Linux. Hard to know what the problem really is.

- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by RyanT   (4 posts)  [Biography] bio
Date Wed 07 Jul 2004 02:25 AM (UTC)  quote  ]
Message
I added the information to the User.reg file.. still same lock up problem in wine. It didnt change a thing. I tried rebooting wine as well. That was a no go.
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (19,169 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Wed 07 Jul 2004 02:08 AM (UTC)  quote  ]
Message
It seems to think it is getting a new connection for each line it receives, for some reason.

Which version of Wine do you have? It might be generating a spurious Windows message. That doesn't happen to me, even when unregistered.

- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by Laro   (4 posts)  [Biography] bio
Date Wed 07 Jul 2004 01:56 AM (UTC)  quote  ]
Message
Yes, it shows the response from the MUD. I use open world as I have them previously saved from when I used older versions of MUSHclient in Windows. I tried new world and quick connect and they react in the same way.

When I connect, I get:

Thank you for evaluating MUSHclient version 3.50!

----> This is an UNREGISTERED copy <----

To purchase your registration please visit:
http://www.mushclient.com/fee.htm

For information and assistance about MUSHclient visit our forum at:
http://www.gammon.com.au/forum/

This message does not appear once you have registered.
(The above links can be found under the Help menu)

But I also get this three times after and whenever I send a command:
--- Connected on Tuesday, July 06, 2004, 9:41 PM ---
******
****** UNREGISTERED copy of MUSHclient!
******

When I get it more than once, it seems to depend on how much I receive back from the MUD, but it's not consistent. Like a command that gives me only about three lines would give me the message once, but commands giving me more, like when I look in a room, would give it to me twice or more.
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (19,169 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Tue 06 Jul 2004 11:51 PM (UTC)  quote  ]
Message
It should only do that when it initially opens the output window. Does it actually show the reply from the MUD, or do you see nothing other than the "unregistered copy" lines?

Do you use "quick connect" or "new world"?

- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by Laro   (4 posts)  [Biography] bio
Date Tue 06 Jul 2004 07:18 PM (UTC)  quote  ]
Message
I've installed MUSHclient 3.50 and I did have some problems which the registry info you gave helped. There's one problem now though. I find that every command I send to a MUD returns the same message to me that I get when I connect to the MUD--that I've connected and I'm not using a registered copy of MUSHclient. The command sends just fine to the MUD, but four lines of that stuff can be a bit much. And sometimes it even sends it twice to me. Is there some registry setting to get around this?
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (19,169 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Mon 31 May 2004 11:26 PM (UTC)  quote  ]
Message
Alternatively, and a bit more simply, save between the lines here into a file called "mushclient.reg" ...



REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Gammon Software Solutions\MUSHclient]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Gammon Software Solutions\MUSHclient\Global prefs]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Gammon Software Solutions\MUSHclient\Main window]
"wp.bottom"=dword:00000282
"wp.flags"=dword:00000000
"wp.left"=dword:0000005f
"wp.ptMaxPosition.x"=dword:ffffffff
"wp.ptMaxPosition.y"=dword:ffffffff
"wp.ptMinPosition.x"=dword:ffffffff
"wp.ptMinPosition.y"=dword:ffffffff
"wp.right"=dword:0000035f
"wp.showCmd"=dword:00000001
"wp.top"=dword:00000042

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Gammon Software Solutions\MUSHclient\Miscellaneous]
"First time"=dword:00000000
"Version"=dword:0000015d

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Gammon Software Solutions\MUSHclient\Recent File List]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Gammon Software Solutions\MUSHclient\Registration]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Gammon Software Solutions\MUSHclient\Settings]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Gammon Software Solutions\MUSHclient\Tip]
"FilePos"=dword:00000403
"StartUp"=dword:00000001
"TimeStamp"="Fri Apr 12 11:55:48 2002"



Note the difference between this and the text above, this has single backslashes, and the word "REGEDIT4" at the start.

Then, in Linux, type this:


regedit mushclient.reg


That should import those registry keys into your Wine registry.

- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (19,169 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Mon 31 May 2004 09:56 PM (UTC)  quote  ]

Amended on Mon 31 May 2004 11:09 PM (UTC) by Nick Gammon

Message
You should be able to test it before you register. :)

There *does* seem to be a strange problem with Wine, in that if you start it up initially you get the "stack overflow" you describe. I can't quite see why, however I have a fix for you.

You need to edit your "registry" and add the following lines.

You will probably have a .wine directory under your home directory, and in there a file user.reg.


  1. Edit the file ~/.wine/user.reg

    One way would be to type this:

    vi ~/.wine/user.reg

  2. Go to the end of the file.

    In vi you can type "G" to do that.

  3. Paste the lines below.

    In vi type "o" (lower-case "oh") to add a new line at the end, and then paste the lines below, and then press the <esc> key to exit Insert mode.

  4. Save your changes.

    In vi type "ZZ" to do that.



Now when you start MUSHclient it should not crash.




[Software\\Gammon Software Solutions\\MUSHclient\\Global prefs] 

[Software\\Gammon Software Solutions\\MUSHclient\\Main window] 
"wp.bottom"=dword:00000282
"wp.flags"=dword:00000000
"wp.left"=dword:0000005f
"wp.ptMaxPosition.x"=dword:ffffffff
"wp.ptMaxPosition.y"=dword:ffffffff
"wp.ptMinPosition.x"=dword:ffffffff
"wp.ptMinPosition.y"=dword:ffffffff
"wp.right"=dword:0000035f
"wp.showCmd"=dword:00000001
"wp.top"=dword:00000042

[Software\\Gammon Software Solutions\\MUSHclient\\Miscellaneous] 
"First time"=dword:00000000
"Version"=dword:0000015d

[Software\\Gammon Software Solutions\\MUSHclient\\Recent File List] 

[Software\\Gammon Software Solutions\\MUSHclient\\Registration] 

[Software\\Gammon Software Solutions\\MUSHclient\\Settings] 

[Software\\Gammon Software Solutions\\MUSHclient\\Tip] 
"FilePos"=dword:00000403
"StartUp"=dword:00000001
"TimeStamp"="Fri Apr 12 11:55:48 2002"



You might want to back up your user.reg file before making any changes. eg.


cp ~/.wine/user.reg ~/.wine/user.reg.bak


- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by Gustave   (3 posts)  [Biography] bio
Date Mon 31 May 2004 06:34 AM (UTC)  quote  ]
Message
Ok I have fought with this for a while now... it seems to come up and run just fine but whenever I click on the # it is asking for it just shuts down with this error....
err:seh:setup_exception stack overflow 0 bytes in thread 0009 eip 4039aa8b esp 40641000 stack 0x40640000-0x40740000

I know that I dont have the client registered or anything as of yet.... bad me I know.... but I would like to get it running under redhat before I pay for it since with my MS box I use Zmud instead and I am using this program under advise of a friend on another mud.
[Go to top] top

Posted by Gustave   (3 posts)  [Biography] bio
Date Sun 30 May 2004 01:42 AM (UTC)  quote  ]
Message
Ok now that I re-read the forum here I realized that I am just an idiot.... I am going to do what Nick had suggested in the first place... beer goggles and wine dont mix :p
[Go to top] top

Posted by Gustave   (3 posts)  [Biography] bio
Date Sun 30 May 2004 01:36 AM (UTC)  quote  ]
Message
Anyone able to help me get this to install under redhat 9.0. Issue that I am having with it is its comming up to the splash screen and it covers everything else I cant even attempt to go to any other window on the desktop.
I am running redhat 9.0, and wine-20040505-1fc1winehq.i686
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (19,169 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Tue 25 May 2004 11:36 PM (UTC)  quote  ]
Message
Because Wine is a work-in-progress, you may find that under Wine MUSHclient is not as reliable as under Windows. Yesterday, for example, it just exited when I was playing with the colour picker. However I could not reproduce it.

Still, once something works it should continue to work.

If you are using Wine I would recommend saving your changes (eg. after adding triggers) fairly often in case it crashes.

- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by Zhamel   USA  (67 posts)  [Biography] bio
Date Tue 25 May 2004 08:59 PM (UTC)  quote  ]
Message
Awesome, now I can finally start my total migration to a Linux distro.

Thanks for the extra work Nick :)
[Go to top] top

The dates and times for posts above are shown in Universal Co-ordinated Time (UTC).

To show them in your local time you can join the forum, and then set the 'time correction' field in your profile to the number of hours difference between your location and UTC time.


15,503 views.

This is page 2, subject is 2 pages long:  [Previous page]  1  2 

[New subject]  Start a new subject   [Refresh] Refresh page

Go to topic:           Search the forum


[Go to top] top

[Home]

Written by Nick Gammon - 5K

Comments to: Gammon Software support
[RH click to get RSS URL] Forum RSS feed ( http://www.gammon.com.au/rss/forum.xml )

[Best viewed with any browser - 2K]    [Internet Contents Rating Association (ICRA) - 2K]    [Web site powered by FutureQuest.Net]